Bioremediation یا پاکسازی زیستی

فهرست مطالب

Bioremediation یا پاکسازی زیستی

پاکسازی زیستی به معنی استفاده از گیاهان و میکروارگانیزم ها شامل باکتری ها، مخمرها، و قارچ ها در کاهش یا حذف آلودگی ها از آب و خاک است. پاکسازی زیستی فرآیندی است که طی آن میکروارگانیسم مهار شده و تحت شرایط کنترل شده برای پاکسازی محیط ها یا پساب های آلوده مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت دانش بنیان پویا ژن آزما تولید کننده دستگاه تصفیه صنعتی بر پایه بیوفیلتر، در این مقاله قصد دارد درباره این بیورمدیشن یا پاکسازی زیستی صحبت کند.

دستگاه تصفیه صنعتی

دستگاه تصفیه صنعتی بر پایه بیوفیلتر، تولیدی پویاژن آزما. با حجم پساب پنج متر مکعب در روز

در حال حاضر سیستم های میکروبی به طور گسترده در پاکسازی زیستی آب و خاک از آلوده کننده های آلی مورد استفاده قرار می گیرند. میکروارگانیزمها با دو مکانیزم قادر به حذف مواد سمی از محیط می باشند. مکانیزم اول تجمع زیستی میباشد که در آن میکرو ارگانیسم های زنده مبادرت به جذب و سمیت زدایی با استفاده از سیستمهای انتقال، اکسیداسیون و احیا و یا تولید ترکیباتی مانند سیدروفورها می کنند.

در مکانیزم دوم که جذب زیستی است، فلزات سنگین جذب سلول های میکروبی غیر زنده یا غیر فعال می شوند.

سطح میکروارگانیسم ها غنی از گروه های عاملی است که این گروه های عامل به دلیل بار منفی ای که دارند مکان های اصلی برای جذب کاتیون های فلزی می باشند.مهمترین گروه های عاملی که در این فرآیند درگیرند گروه های کربوکسیل،سولفات،هیدروکسیل، فسفات و آمین می باشند. ویژگی شاخص جذب زیستی به این است که در محیط های بسیار آلوده که سلول های زنده توانایی تحمل و سازگاری با محیط را ندارند براحتی می توان از سلول های مرده برای پاکسازی زیستی استفاده کرد.

در فرایند جذب زیستی آلاینده به سطح دیواره سلولی میکروارگانیسم می چسبد اما در فرآیند تجمع زیستی آلاینده علاوه بر اینکه به سطح سلول می چسبد در داخل سلول نیز تجمع می یابد. یعنی در تجمع زیستی هر دو فرایند دخالت دارد که شامل متابولیسم فعال( تجمع فلزات درداخل سلول و ترشح کلات ها) و متابولیسم غیر فعال (جذب زیستی فلزات روی دیواره سلولی) می باشند.

bioremediation

bioremediation یا پاکسازی زیستی در یک نگاه

 

بیوفیلتر نوعی پاکسازی زیستی

بیوفیلتر شامل پکیج ساده ای است که میکروارگانیزمها در داخل پکیج بر روی بستر مناسبی تثبیت شده اند به نحوی که با عبور آب یا پساب از روی آنها مبادرت به جذب و یا سمیت زدایی آلاینده می کنند. در دنیا تاکنون بیوفیلترهای مختلف جهت حذف آلاینده های آب، پساب و یا هوا ساخته شده است که در شکل زیر یک نمونه از بیوفیلتر صنعتی تصفیه پساب آلوده به مواد شیمیایی نشان داده شده است.

بیوفیلتر

نمونه ای صنعتی از بیوفیلتر تصفیه کننده صنعتی آب و پساب آلوده

PGA Biofilter بیوفیلتر پویاژن آزما

بیوفیلتر ساخت شرکت پویا ژن آزما (PGA Biofilter) دارای یک مخزن ساده استوانه ای یا مکعبی است که میکروارگانیزمها در داخل آن بر روی بستر مناسب تثبیت شده اند. بستر شامل تعداد زیادی خلل و فرج است و بیش از یک میلیون میکروارگانیزم در داخل خلل و فرج یک قطعه بستر با قطر حدود cm 0/5 تثبیت می شود (شکل زیر) و در نهایت در داخل یک بیوفیلتر صدها میلیارد میکروارگانیزم تثبیت می شود.

بستر استفاده شده برای بیوفیلتر

قطعاتی از بستر که خلل و فرج آن نشان داده شده است. یکی از بسترهایی است که برای بیوفیلتر پویاژن به منظور پاکسازی زیستی استفاده میشود.

 

بر اساس نوع یا انواع آلاینده های موجود در آب یا پساب مورد نظر، از یک گونه خاص و یا چند گونه خاص میکروارگانیزم در بیوفیلتر استفاده می شود. حجم بیوفیلتر بر اساس حجم آب یا پساب مورد نیاز جهت تصفیه به گونه ای طراحی و ساخته می شود که آب یا پساب آلوده از پایین بیوفیلتر وارد و پس از حداکثر دو ساعت از بالای بیوفیلتر بصورت تصفیه شده و بصورت مداوم خارج می گردد. در شکل های 3 و 4 بیوفیلتر آزمایشگاهی و پایلوت PGA آمده است.

PGA Biofilter قادر است انواع آلاینده های شیمیایی آب و پساب نظیر فلزات سنگین بخصوص کروم، نیکل، سرب، جیوه و آرسنیک، مواد شیمیایی خطرناک مانند سیانید و ترکیباتی نظیر نیترات ، نیتریت و فسفات را از 95% تا 99% کاهش دهد. در جدول زیر برخی از توانایی های این بیوفیلتر در حذف فلزات سنگین و سیانید آمده است.

پاکسازی زیستی

بیوفیلتر PGA در مقیاس پایلوت 100 لیتر

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

برای مشاوره رایگان و مشاهده دستگاه تصفیه صنعتی پویاژن کلیک کنید.

 

برای کارآموزی مولکولی و میکروبی، خرید انواع کیت (پلاسمید، DNA، از ژل) و خدمات آزمایشگاهی با ما تماس بگیرید.

نویسندگان این محتوا در پویاژن آزما

دکتر مجید مقبلی
دکتری میکروبیولوژی از دانشگاه تهران
هیئت علمی دانشگاه
متخصص در زمینه مهندسی ژنتیک، تولید واکسن های نوترکیب و مخترع بیوفیلترهای صنعتی

فاطمه مقبلی
کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران
تخصص در بخش درمان های نوین سرطان و مهندسی ژنتیک

سپیده ایمانی
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی ملکولی از دانشگاه صنعتی مالک اشتر
تخصص در مهندسی ژنتیک، میکروبیولوژی غذایی و کنترل کیفیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
خانه
فروشگاه