آموزش مطالعه صحیح مقاله
هر دانشجویی برای پاسخ سوالات و تحقیق درباره موضوعات موردنظر و همچنین نوشتن پروپوزال، پایان نامه و مقاله، نیازمند مطالعه مقالات علمی به روش صحیح میباشد. اما در ابتدا معمولا دانشجویان نمیدانند چگونه این مقالات را بخوانند تا اطلاعات موردنظرشان را استخراج کنند در نتیجه سردرگم میشوند. در این مقاله به شما آموزش میدهیم چگونه یک مقاله علمی را مطالعه کنید تا بهترین بهره را از آن ببرید.
برای درک یک مقاله چه کنیم؟
قبل تر توضیح دادیم که چطور یک پایان نامه را بنویسید که برای نوشتن آن نیاز به خواندن درست مقالات دارید. شاید فکر کنید بهتر این است که شما از ابتدای مقاله شروع کرده و تا انتها به همان ترتیب نوشته شده آن را بخوانید. اما این روش درستی نیست و به شما در درک مطالب مقاله کمکی نکرده و شما را بیشتر سردرگم میکند. همچنین شما باید بر اساس هدفی که مقاله را انتخاب کرده اید و کلمات کلیدی که سرچ کرده اید (برای آموزش یافتن کلمات کلیدی برای سرچ وارد این بخش شوید) بخش های مختلف مقاله را با توجه و دنبال کردن کلمات کلیدی موردنظرتان بخوانید.
5 بخش مقاله
- چکیده (Abstract)
- مقدمه (Introduction)
- روش ها (Methods)
- نتایج (Results)
- بحث (Discussion)
ترتیبی که باید مطالعه کنید
- چکیده (Abstract)
- بحث (Discussion)
- مقدمه (Introduction)
- نتایج (Results)
- روش ها (Methods)
پس از مطالعه هر بخش از خودتان سوال کنید که این مطلب برای هدف شما مناسب هست و پاسخ شما را میدهد یا خیر.
اکنون برای مطالعه هر بخش از مقاله مانند زیر عمل کنید.
چکیده (Abstract)
این بخش شامل 4 نوع اطلاعات میشود:
- هدف پروژه و اینکه چرا این مطلب نوشته شده است.
- روش انجام پروژه چه بوده و چگونه این مطالعه انجام شده.
- چه نتایجی بدست آمده.
- بحث و تفسیر این نتایج چیست.
بعد از خواندن مطالب چکیده و پاسخ سوالات بالا، از خودتان بپرسید آیا این مقاله مناسب هدف شما هست و ارزش مطالعه دارد یا خیر.
بحث (Discussion)
در این بخش از مقاله باید پاسخ دقیق و واضح هدف مطالعه و پرسش مطرح شده، نوشته شده و توضحیح اینکه چگونه از نتایج به هدف خود رسیده اند.
در پایان مطالعه ی این بخش از خودتان بپرسید آیا این بحث مورد قبول هست یا نه.
مقدمه (Introduction)
این بخش دو هدف اصلی را دنبال میکند:
- جذب مخاطب
- توضیح مقاله و اهداف آن در سطح وسیعتر برای فهم کامل مخاطب از مطالعه ی صورت گرفته.
بطور عمومی اول توضیح داده که این مقاله درباره چه موضوعی میخواهد صحبت کند و سپس وارد جزئیات بیشتری شده و توضیحات کاملتری درباره موضوع متن، نشاخته شده ها و ناشناخته های مرتبط با آن مطالعه میکنید و در نهایت میخوانید که هدف این مطالعه و پرسش مطرح شده در این پژوهش چه بوده است.
پس از مالعه ی این بخش از خودتان سوال کنید که چرا نویسندگان این پروژه را انجام داده اند؟ و سوالی که برای این مقاله مطرح شده در بخش بحث به خوبی پاسخ داده شده بود یا خیر؟
نتایج (Result)
در این بخش شما یافته های نویسندگان را مطالعه میکنید و میفهمید که آنها به چه چیزی دست یافتند. دیتاها و داده های اصلی معمولا داخل جداول و عکس های مقاله قرار دارند. بعد از مطالعه این بخش از خودتان بپرسید که این داده های بدست آمده برای رسیده به پاسخ پرسش مطرح شده در مقدمه مناسب هستند؟ و دیتاها مناسب بحث بودند؟
روشها (Methods)
در این بخش نویسندگان مطرح کرده اند که چگونه و با انجام چه کارهایی به پاسخ سوال خود دست یافتند. این بخش برای افراد کم تجربه که با روشها آشنا نیستند سخت خواهد بود؛ زیرا از اصطلاحات بسیار تخصصی و عملی استفاده میشود. برای فهم بهتر این بخش درباره روش های مطرح شده بیشتر سرچ کنید تا بهتر متوجه شوید.
توصیه میکنیم حتما برای هر مقاله یادداشت برداری کنید تا هنگامی که برای نوشتن مقاله و پایان نامه و یا مطالعه مجدد به آنها مراجعه کردید به راحتی بتوانید از هر مقاله استفاده کنید.
برای مطالعه بیشتر میتوانید از سایت sciencemag استفاده کنید.