پویاژن آزما

آموزش نگارش پایان نامه

فهرست مطالب

آموزش نگارش پایان نامه

در رشته هایی که کار عملی آزمایشگاهی برای پایان نامه های خود دارند، روند و نتایج نهایی پروژه پایان نامه متفاوت است. در این مقاله شرکت دانش بنیان پویا ژن آزما قصد دارد تا نحوه نگارش تمامی بخش های پایان نامه را برای شما عزیزان توضیح دهد. برای مشاوره رایگان در زمینه های پژوهشی و پایان نامه خود میتوانید با ما تماس بگیرید.

09101438051
021404436-7

ساختار پایان نامه

بسته به فرمتی که دانشگاه شما برای نوشتن پایان نامه ارائه میده ممکنه فصول پایان نامه اسم و تعداد متفاوتی داشته باشند. همچنین نحوه شماره گذاری و صفحاتی که پیش از شروع فصول اصلی قرار میگیرند برای هر دانشگاه متفاوت است. پس قبل از شروع نوشتن اول آیین نامه نگارش پایان نامه رو از سایت دانشگاهتون دانلود کنید. بطور معمول فصول پایان نامه بصورت زیر تقسیم میشود که نحوه نوشتن هریک را توضیح خواهیم داد.
• مقدمه
• پیشینه تحقیق
• مواد و روش ها
• نتایج
• بحث
اول از همه شما باید سرچ و تحقیقات گسترده ای درباره موضوع پایان نامه خود انجام دهید. در مقاله نحوه صحیح سرچ و تحقیق و روش مطالعه مقاله بطور مفصل نحوه سرچ بهینه و پیدا کردن تمامی مقالات مرتبط و روش صحیح مطالعه مقاله را توضیح دادیم. شما معمولا این کار را برای نوشتن پروپوزال انجام دادید ولی این بار باید تمامی مقالاتی که تا کنون روی موضوع شما کار کردند را جمع آوری کنید. این مقالات هم برای بخش مقدمه (توصیه میشوند بیشتر از مقالات مروری جدید برای نوشتن این بخش استفاده کنید.)، پیشینه تحقیق و هم برای بخش بحث استفاده میشوند.

نکته: اولین قدمی که باید انجام دهید منابع خود را جمع آوری کنید. برای مثال از سایت NCBI استفاده کنید.

 

شرکت دانش بنیان پویا ژن آزما پذیرای ایده های شما بوده و میتوانید پروژه ها و پایان نامه های خود را در محیط آزمایشگاه زیر نظر کارشناسان متخصص و با تجربه انجام دهید.

09101438051

02140443676-7

نوشتن پایان نامه

مقدمه، فصل اول

برای شروع نوشتن این بخش میتوانید از مقدمه پروپوزال خود نیز کمک بگیرید. میتوان گفت این بخش بیشترین وقت را از شما گرفته و حجم بیشتری نیز دارد. پس از آنکه منابع مرتبط با عنوان پایان نامه خود را جمع آوری کردید، حالا تیترهای اصلی که میخواهید درباره آنها صحبت کنید بنویسید. برای اینکار عنوان پایان نامه را تقسیم کنید و تمامی موضوعاتی که افراد نیاز است بدانند تا پایان نامه شما را متوجه شوند، بنویسید.
هر موضوعی که اصول پروژه شما بوده و پیش نیاز فهم سوالات پژوهشی شماست باید در این بخش کامل توضیح داده شود تا ابهامی برای خواننده نباشد. تیترها را مرتب کنید و در نهایت ایده پروژه و سوالات پژوهشی خود را توضیح دهید.
فراموش نکنید که حتما رفرنس ها را از همان ابتدا وارد کنید. نحوه رفرنس زدن با استفاده از نرم افزار end note را از اینجا مطالعه کنید.
توصیه ما این است که به مرور زمان پایان نامه خود را بنویسید تا هم با فشار کمتری نوشته شود و هم فرصت بازنگری و بهتر کردن آن را داشته باشید. همچنین حتما دفتری داشته باشید و تمامی روش کارهای روزانه و نتایج بدست آمده را ثبت کنید. به این صورت شما میتوانید گاهی به مغز خود استراحت دهید تا بیش از اندازه خسته نشده و نتایج را بهتر تحلیل کنید، به این صورت شما خطاهای خود را نیز بهتر متوجه خواهید شد.
شاید متوجه شوید که پروپوزال تز شما، یک نقطه‌ی پرش برای نگارش مقدمه‌تان می‌باشد. شاید بخواهید بخش‌هایی از پروپوزال‌تان را برای شروعِ مقدمه‌تان کپی-پیست کنید، اما در نظر داشته باشید که اگر ایده‌تان را در طول انجام پروژه‌تان تغییر دهید، اشکالی ندارد. شاید بخواهید مقدمه‌تان را چند بار در طول فرایند نگارش پایان نامه‌تان مورد بازبینی قرار دهید، مثلاً هر وقت که بخشی یا فصلی از آن را تمام می‌کنید.

پیشینه تحقیق، فصل دوم

در آیین نامه نگارشی برخی از دانشگاه ها این بخش با فصل پایان نامه یکی است. در این فصل شما میخواهید ارزش کار خود را بر اساس کارهای مشابهی که تاکنون انجام شده بررسی کنید و خواننده را مجاب کنید که اهداف پژهشی درستی دارید که پایه و اساس دارد و شما به دلایل محکمی فکر میکنید به اهداف پژوهشی خود میرسید.

مواد و روش ها، فصل سوم

این فصل بسیار ساده است به شرط آنکه شما از ابتدایی کارتان تمامی قدم هایی که برداشته اید یادداشت کرده باشید. تمامی مواد، دستگاه ها و کیت هایی که استفاده کردید را بصورت لیست در ابتدای این فصل بنویسید. بعد از آن فقط کافیست تمامی تکنیک هایی که انجام داده اید، غلظت ها و پروتکل انجام تمامی کارها بطور دقیق بنویسید.
نکته: دقت کنید که نیازی نیست مراحل تهیه بافرها و محلول ها را دقیق توضیح دهید و فقط کافیست، درصد یا غلظت آنها را بنویسید. همچنین اسم ظروف استفاده شده را نباید بنویسید.

پایان نامه در آزمایشگاه

نتایج، فصل چهارم

نوشتن این فصل از پایان نامه نیز بسیار ساده است. شما تمامی روشهایی که در فصل قبل توضیح داد را تیتر کرده و نتایجی که مشاهده کردی را گزارش میکنید. این نتایج میتوانند رنگ، عکس، جدول، نمودار و… باشند. دقت کنید که در این فصل نباید نتایج را تحلیل کنید و نظری درباره آنها بدهید. فقط شما باید روی تکنیک هایی که انجام داده اید تسلط داشته و بتوانید اگر نموداری نیاز دارند برایشان رسم کنید.

نتایج پایان نامه

بحث، فصل پنجم

این بخش بسیار اهمیت دارد و تمامی داوران و اساتید این بخش از پایان نامه را به دقت میخوانند. شما باید در این فصل نتایج خود را با مقالات مشابهی که وجود دارد مقایسه کرده و تحلیل کنید. تحلیلی که شما از نتایج خود دارید و مقایسه آن با مقالات قبلی، نشان میدهد که شما تا چه اندازه به اهداف پژوهشی خود رسیده اید. درنتیجه برای نوشتن این فصل وقت گذاشته و با دقت کامل بنویسید.
تک تک نتایجی که در فصل قبل آورده اید را بررسی کنید و ببینید این نتایج خوب بوده یا نه، با دلیل و مقایسه با نتایج مقالات گذشته. همان مقالاتی که در بخش پیشینه تحقیق آورده اید و کار مشابهی با پروژه شما انجام داده بودند، در این تحلیل ها استفاده میشود.
در آخر خلاصه ای مفید از تمامی فصل ها را به عنوان چکیده در ابتدای پایان نامه بیاورید.

نکات و راهنمایی در مورد نگارش

  • به خاطر داشته باشید که چرا می‌خواهید پایان نامه بنویسید و چه کسی یا کسانی این پایان نامه را می خوانند و از آن استفاده خواهند کرد. دقت کنید شما پایان نامه خود را برای اعضای جامعه‌ی رشته‌ی خودتان می‌نویسید، بنابراین توجه داشته باشید که آن‌ها از دانش و تجربه‌ی زیادی برخوردار خواهند بود. آن‌ها را با گفتن و نوشتن مطالب غیرضروری خسته نکنید.
  • اگر در ابتدای کار پرسش پژوهشی مناسبی را انتخاب کرده و به اندازه کافی مقالات مرتبط با آن را مطالعه و تحقیق کرده باشید در اتلاف وقت و هزینه شما صرفه جویی خواهد شد.
  • با کسانی که پروژه های مشابه را انجام داده اند مشورت کنید و امکان رسیدن به پاسخ درست را بیشتر بررسی کرده و مشورت بگیرید.
    امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

شرکت دانش بنیان پویا ژن آزما پذیرای ایده های شما بوده و میتوانید پروژه ها و پایان نامه های خود را در محیط آزمایشگاه زیر نظر کارشناسان متخصص و با تجربه انجام دهید.

09101438051

02140443676-7

 

برای کارآموزی مولکولی و میکروبی، خرید انواع کیت (پلاسمید، DNA، از ژل) و خدمات آزمایشگاهی با ما تماس بگیرید.

نویسندگان این محتوا در پویاژن آزما

دکتر مجید مقبلی
دکتری میکروبیولوژی از دانشگاه تهران
هیئت علمی دانشگاه
متخصص در زمینه مهندسی ژنتیک، تولید واکسن های نوترکیب و مخترع بیوفیلترهای صنعتی

فاطمه مقبلی
کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران
تخصص در بخش درمان های نوین سرطان و مهندسی ژنتیک

سپیده ایمانی
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی ملکولی از دانشگاه صنعتی مالک اشتر
تخصص در مهندسی ژنتیک، میکروبیولوژی غذایی و کنترل کیفیت

بهاره حسینی
کارشناس بیوتکنولوژی از دانشگاه خوارزمی
تخصص در بیوانفورماتیک و میکروب شناسی محیطی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
خانه
فروشگاه